Thursday
06.20.2019
9:34 PM
Video
...
...
...
Block title
Block title

...

Publisher

Main » Articles » My articles

Stvorenje otkriva Stvoritelja
Biblija i znanost
 
 
 
 
 
Stvorenje otkriva Stvoritelja!
Ali upitaj sada zvijeri, i one će te poučiti; i ptice nebeske, i one će ti objasniti. Ili govori zemlji, i ona će te poučiti; i ribe morske će ti objaviti. Koje od svih njih ne zna da je to ruka GOSPODINOVA načinila? (Job 12,7-9)
 
U suvremenom društvu uvijek odajemo poštovanje ljudskim tehnološkim i inim dostignućima. Oduševljeni smo najnovijim borbenim zrakoplovom koji nas zastrašuje svojim nevjerojatnim manevarskim sposobnostima i brzinama koje postiže! Jednako je s i najsuvremenijim računalima s naprednim programima, koja su svojim mogućnostima već gotovo dosegla ljudsku inteligenciju. Robotika je napredovala u tolikoj mjeri da se mehaničke naprave upotrebljavaju za poslove u kuhinji pa sve do svemirskih misija.
 
Sličnih primjera je mnogo u današnje tehnološko doba. Čovjek svojim pozitivnim inovacijama, svojim stvaranjem, na nevjerojatan način odražava Božje stvaralačke atribute. No u toj vrevi suvremenog društva, u doba kada je sustav vrijednosti očigledno poremećen, kada nas razni mediji hrane ispraznim informacijama koje iskazuju grešnu ljudsku narav, kada nas suvremeni sustav sustavno melje i uništava, vjerni Božji čovjek Job putem Svetoga pisma poziva nas da stanemo i nekima postavimo nekoliko pitanja; i to pitanja o podrijetlu života, pitanja o podrijetlu same Zemlje. Promatrajući životinje, divimo se brojnim vrstama prilagođenim staništima u kojima žive. Što nam, prema Jobovu pitanju, mogu 'kazati' životinje? Stvorenja nam kazuju, to jest dokazuju, da postoji Stvoritelj, koji nam se otkrio putem pisane riječi, Biblije. Također nam ukazuju na nevjerojatnu složenost koja isključuje slučaj, to jest koja isključuje evoluciju. No što nas može naučiti zemlja? Može li i zemlja – koja nije živa i koja sama od sebe ne može stvoriti život – dokazati život koji je nekoć postojao? Odgovor je jasno: DA!
 
1. Fosilna groblja rasuta diljem Zemlje ukazuju nam na ne tako davnu katastrofu poznatu kao opći potop.
 
2. Meko tkivo pronađeno u kostima fosila (dinosaura) dokazuje da fosili nisu stari milijune godina, već najviše nekoliko tisuća godina.
 
3. Nepostojanje prijelaznih oblika u potpunosti dokazuje neispravnost Darwinove pretpostavke iznesene u teoriji evolucije.
 
4. Nevjerojatne količine fosilnoga goriva dokazuju to da je pretpotopni svijet bio znatno drugačiji od svijeta u kojem danas prebivamo.
 
Zapravo, postoje dvije vrste fosila: jedna vrst su fosili koji su posve identični današnjim vrstama (dakle, fosil mrava isti je kao i današnji mrav), dok druga vrsta fosila otkriva životinje koje smo upoznali putem fosilnih nalaza – okamina. Ali nedostaju prijelazni oblici! Charles Darwin je u svojoj knjizi Podrijetlo vrsta, na 179. stranici iznio pretpostavku koja graniči s neispunjenim proročanstvom: ''Ukoliko je moja teorija istinita, bezbrojne prijelazne vrste koje najbliže povezuju sve vrste jedne iste skupine, posve sigurno su morale postojati… Stoga bi dokaz njihovog bivšeg postojanja morao biti nađen među fosilnim ostacima.'' Darwin je pretpostavljao da u fosilima MORAJU postojati milijarde prijelaznih oblika, što je logički zaključak ako je teorija evolucije istinita. Darwin nikada nije pronašao neki prijelazni oblik, ali se nadao da će oni biti pronađeni u ++bliskoj budućnosti. No osim lažiranih lubanja navodnih prijelaznih oblika, maštovitih prikaza raznih izmišljenih prijelaznih oblika u časopisima i knjigama, nije pronađen NI JEDAN fosil koji bi dokazao da prijelazni oblici postoje, to jest koji bi dokazao da teorija evolucije ima smisla! Nedavno smo bili svjedocima kako mnogi novinski članci oduševljeno izvješćuju o fosilnom nalazu navodnog prijelaznog oblika čovjeka. Naime, riječ je o fosilnom nalazu iz Njemačke, a nađena životinja nazvana je Ida. No fosil Ida je argumentirano odbačen kao prijelazni oblik od strane kreacionista – pa čak i nekih evolucionista! Ida je, zapravo, potpuni, ne-evoluirani fosil lemura! Zemlja nam 'kazuje' da je evolucija laž i ukazuje na to da je Božja Riječ istina. Čak i sami evolucionisti vjeruju da je postojalo razdoblje, koji nazivaju 'kambrijem', u kojemu je došlo do takozvane 'kambrijske eksplozije' koja je uzrokovala formiranje najstarijeg kambrijskog fosilnog sloja u kojemu su se na (evolucionistima) neobjašnjiv način iznenada pojavile brojne životinjske vrste. Zoolog s Oxforda, Dr. Richard Dawkins, jedan od najvećih autoriteta evolucionizma i ateizma današnjice, u svojoj knjizi The Blind Watchmaker nevoljko priznaje da je samo postojanje 'potpunih' fosila u najstarijim slojevima zemlje vrlo iznenađujuće: ''Na primjer, kambrijski slojevi stijena stari oko 600 milijuna godina, najstariji su slojevi u kojima nalazimo većinu glavnih beskičmenjaka. I mnoge od njih nalazimo u naprednom stadiju evolucije, u njihovu samom početku, tj. odmah nakon što su se pojavili. Mogli bismo pomisliti da su bili tamo usađeni bez ikakve evolucijske povijesti. Nepotrebno je reći da je ova pojava iznenadnog usađivanja oduševila kreacioniste.'' Iz navedenog svjedočanstva najvišeg autoriteta po pitanju teorije evolucije, možemo izvesti logički zaključak da je 'postanak vrsta' za evolucioniste još uvijek velika zagonetka zasnovana na brojnim pogrešnim pretpostavkama.
 
Dr. David Berlinsky koji je veliki kritičar teorije evolucije, u dokumentarnom filmu 'Expelled: No Intelligence Allowed' postavlja pitanje: ''Je li teorija evolucije dovoljno jasna da bi bila ispravna?'' Odgovor je jasno NE. Korijen teorije evolucije sastoji se od pogrešnih pretpostavki koje, poticane bezbožništvom, rađaju gorke plodove nedokazivih ''dokaza''. Nedostatak prijelaznih oblika i postojanje ne-evoluiranih, potpunih životinjskih fosila, samo su neki od argumenata koji izravno potvrđuju opći potop koji dokazuje biblijsku istinu u vezi s Božanskim stvaranjem 'potpunih' životinjskih vrsta, što isključuje pretpostavku o prijelaznim vrstama i, shodno tome, isključuje teoriju evolucije i od nje stvara jednu od najvećih obmana u povijesti ljudskoga roda!
Category: My articles | Added by: Alan (07.09.2011)
Views: 2107 | Comments: 1 | Rating: 3.0/2
Total comments: 1
0 Spam
1 Dobro blog  
naucila puno

Name *:
Email *:
Code *: