Monday
07.22.2019
10:34 PM
Video
...
...
...
Block title
Block title

...

Publisher

Main » Articles » My articles

Udaljavanje Mjeseca od Zemlje
 
Udaljavnje Mjeseca od Zemlje

Mjeseceva orbita se širi i Mjesec se udaljava od Zemlje. To je razlog zašto dolazi do plime i skupljanja energije te ugaonog momenta. Precizni rezultat pokazuje da se Mjesec udaljava oko cetiri centimetra godišnje.
 
 Što kaže Kent Hovind o tome problemu?
"Mjesec se krece oko Zemlje i odlazi dalje od nje. Ostavlja nas godišnje za par centimetara. Svaki dan je sve dalje. A to znaci da je nekad bio bliže Zemlji. A ako približite Mjesec Zemlji, dolazimo do problema jer je Mjesec uzrok morskim mijenama. Ako je Mjesec bliže, mijene su jace. Postoji zakon nazivom "The inverse Square law". Ako dovučete Mjesec na 1/3 sadašnje udaljenosti od Zemlje, sila privlacenja izmedu dviju planeta bit ce 9 puta jaca. Ako u to ukljucite matematiku, vidjet cete da bi prije 1.4 milijarde godina Mjesec gotovo dodirivao Zemlju. Taj dokaz govori o starosti Zemlje i Mjeseca od max. 1.2 milijarde godina."

Mjerenja
Ovo ogledalo koje su na površini Mjeseca postavili astronauti Apolla 11 je jedini dio Apollo misija koji još uvijek šalje podatke na Zemlju. Mjerenje vremena koje treba laserskom snopu da dode od Zemlje do tog ogledala i natrag omogucuje mjerenje udaljenosti Zemlja-Mjesec.
Ta su mjerenja toliko precizna (pogreška je svega nekoliko centimetara) da se koriste za ispitivanje teorije relativnosti i djelovanja gravitacije na gravitacijsku energiju kako je spomenuto u odgovoru na jedno pitanje citatelja. Ona nam otkrivaju i da se Mjesec neprestano udaljava od Zemlje brzinom od 3.8 cm godišnje. Ona takoder omogucuju odredivanje ukupne mase sustava Zemlja-Mjesec s preciznošcu vecom od milijuntninke postotka.

Preuzeto iz: http://eskola.hfd.hr/fizika_svemira/udaljenosti/u-mjesec.html


Zaključak:
Prema svim dokazima o udaljavanju Mjeseca od Zemlje, možemo vidjeti da se Mjesec od Zemlje udaljava oko 38mm kroz godinu dana. Što to znaci?

Prihvacena teorija govori o starosti Zemlje od 4.6 milijardi godina. No s obzirom na to da nas Mjesec ostavlja, odlazi od nas, mnogi znanstvenici su došli do izracuna da je prema toj tvrdnji Zemlja mogla biti stara maximum 1.4 milijarde godina. Sve što bi se dešavalo prije tog vremena bilo bi pogubno za našu planetu. Jason Lisle, Ph.D. je vršio ozbiljna istraživanja u vezi s udaljavanjem Mjeseca kao i s posljedicama istog. Dio svojih predavanja iznosi u serijama rasprava: "The Great Debate", http://www.answersingenesis.org/media/video/ondemand/great-debate/great-debate, video br.7.

Planeta Zemlja kao i njezin satelit Mjesec izgledaju vrlo mladoliko. Biblija nam govori da Mjesec nije stariji od 7000 godina. Stvoren je zajedno s Suncem i zvijezdama cetvrtog dana Božjeg stvaranja. Gledajuci svemir s milijardama galaksija koje sadržavaju milijarde zvijezda zajedno s psalmistom možemo kliknuti: "Nebesa slavu Božju kazuju, naviješta svod nebeski djelo ruku njegovih." Psalam 19:1

Category: My articles | Added by: Alan (06.09.2010) | Author: Alen Prstec E W
Views: 3628 | Comments: 1 | Rating: 2.7/3
Total comments: 1
0 Spam
1 lol  
zasto ne ...

Name *:
Email *:
Code *: